دبیر پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران؛ هنرمندان موسیقی نواحی ایران از شریفترین، مهربانترین و محبوبترین اعضای یک پیکرِ قامت استوار ایران کهن و عزیز همه ما هستند.
به گزارش روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آزادشهر، دبیر پانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد،گفت: موسیقیدانان این جشنواره، نوادر روزگار ما هستند و به نوعی تجلی هویت فرهنگ بزرگ ایران به شمار می روند.
محمدعلی مرآتی اظهارداشت: موسیقی در خالصترین وجوه خود، یکی از شئون رفتاری انسان بهشمار میرود و شکلگیری این پدیده فرهنگی بدون مقوله انسانشناسانه میسر نیست.
وی گفت: هنرمندان موسیقی نواحی ایران از شریفترین، مهربانترین و محبوبترین اعضای یک پیکرِ قامت استوار ایران کهن و عزیز همه ما هستند.
مرآتی ادامه داد: موضوع جشنواره پانزدهم، «ایران فرهنگی؛ سنتهای قومی در گفتمان موسیقایی جهان اسلام» بود و در جشنواره امسال کلیدواژههای مهمی وجود داشت که از ایران فرهنگی به عنوان یکی از سرزمینهای کهن با آیین صلح و دوستی در کنار همسایگان و همه ملتها، سخن میگفت و کلید واژه مهم دیگر، حوزه بزرگ جهان اسلام بود که هر دوی این واژهها برای جشنواره پانزدهم، اعتبار بینالمللی به همراه میآورد و وظیفه دستاندرکاران این رویداد بزرگ موسیقایی را سنگینتر میکند.
وی یادآور شد: جشنواره پانزدهم با حضور ۲۰ استان در یک فراخوان عمومی و دعوت از حدود ۱۰۰ موسیقیدان حرفهای و پیشکسوت، کار خود را، ۲۳ آبان در تالار زیبای فخرالدین اسعدگرگانی آغاز کرد و این هنرمندان به همت شورای سیاستگذاری و هیات انتخاب آثار و گروههای جشنواره پانزدهم، انتخاب شدهاند.
مرآتی ادامه داد: در بخش بینالملل شاهد حضور چهار کشور ترکیه، تاجیکستان، ازبکستان و افغانستان بودیم که دست تک تک این همسایگان را به مهر و دوستی میفشاریم.
دبیر جشنواره موسیقی نواحی ایران گفت: بخش پژوهش جشنواره نیز با دعوت از ۱۰ پژوهشگر برجسته متخصص موسیقایی اقوام با موضوع اصلی جشنواره در ابعاد مختلف در کارگاههای تخصصی مورد بررسی قرار گرفت که نتیجه و تحلیل این رویداد پژوهشی در ماههای آینده در کتاب جشنواره منعکس خواهد شد.