به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی آزادشهر، دکتر صابری؛ مسئول باغبانی، مهندس نوری؛ مسئول مرکز فارسیان و مهندس فیضیپور؛ مسئول مکانیزاسیون و روابط عمومی مدیریت با حضور در تعدادی از روستاهای بخش چشمهساران شهرستان، اجرای طرح ارتقاء بهداشت در برداشت و خشککردن زعفران را آغاز کردند.
دکتر صابری با اعلام این خبر افزود: به منظور اجرای طرح و ترویج این شیوهی برداشت و فرآوری زعفران، به تعدادی از بهرهبرداران در روستاهای وامنان، سیبچال، نراب و کاشیدار، ابزارهای مورد نیاز شامل سبد، سطل، ماسک، دستکش، توری و سفره یکبار مصرف برای خشک کردن از طرف مدیریت داده شد.
وی هدف از اجرای طرح را کاهش احتمال آلودگی در برداشت، پاک و خشک کردن و حصول زعفران با پایینترین بار میکروبی با چشمانداز صادرات عنوان کرد.
به گفتهی وی، هرچه مدت زمان برداشت گل، تماس دست یا سایر ابزارها با گل، مدت زمان پاک و خشک کردن و ... کمتر و ابزارهای مورد استفاده بهداشتیتر باشند، زعفران حاصله آلودگی کمتر و طبیعتا ارزش بیشتری خواهد داشت.
در همین رابطه، مهندس نوری اظهار داشت: سطح زیر کشت زعفران در شهرستان آزادشهر حدود 230 هکتار است که تقریبا" تمامی آن در بخش چشمهساران قرار دارد. برداشت زعفران از حدود ۱ هفته پیش آغاز شده و حداقل تا حدود ۲ هفتهی دیگر ادامه خواهد داشت.
وی با مساعد دانستن شرایط آب و هوایی بخصوص بارندگی در آستانهی برداشت محصول، اظهار امیدواری کرد که شاهد برداشت بیش از حد معمول از مزارع باشیم. مهندس نوری پیشبینی کرد در سال جاری بیش از ۱ تن کلالهی خشک به دست آید که با احتساب قیمت فعلی حدود ۱۲-۱۰ میلیون تومان، درآمدی معادل ۱۲-۱۰ میلیارد تومان نصیب بهرهبرداران خواهد کرد.