دکتر زنگانه ، با بیان اینکه همزمان با آغاز فصل گرما احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو هم افزایش مییابد، افزود: بیماری تب کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری ویروسی تبدار حاد است که از طریق کَنه به انسان منتقل میشود و علائمی همچون تهوع، سردرد، دلدرد و خونریزی زیر پوستی را به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه این بیماری بهجز تب مختصر و گذرا معمولاً هیچ علائمی در دامهای زنده ندارد، تصریح کرد: ویروس بیماری که در خون و بافتهای بدن حیوان مبتلا وجود دارد، از راههایی همچون شاخ بری، پشمچینی، کشتار دامهای آلوده، گزش کنه، له کردن کنه با دست، تماس با خون و ترشحات خونی و گوشت آلوده به انسان منتقل میشود.
زنگانه سرپرست این اداره عنوان کرد: سمپاشی دام و اماکن دامی، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام، گوشت و فرآوردههای دامی از مهمترین راههای مقابله و پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.
وی اضافه کرد: یکی از بهترین روشهای جلوگیری از انتقال بیماری تب کریمه کنگو به انسان، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد است که این موضوع در کشتارگاهها رعایت میشود.
وی اظهار داشت: شهروندان بهمنظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتماً گوشت قرمز موردنیاز خود را از مراکز تحت نظارت و مورد تائید دامپزشکی خریداری و به مهر و برچسب دامپزشکی بر روی لاشهها نیز دقت کنند.