Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/ostangolestan1/public_html/azadshahr/engine/classes/templates.class.php on line 211 Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/ostangolestan1/public_html/azadshahr/engine/modules/sitelogin.php on line 103
صفحه نخست > اخبار ادارات شهرستان > لزوم مبارزه با آفت پسیل زیتون
لزوم مبارزه با آفت پسیل زیتون5 خرداد 1397. نويسنده: جهاد |
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی آزادشهر، مهندس یوسفرضا نصیرایی؛ مسئول حفظ نباتات مدیریت اعلام کرد: در سال جاری به علت وضعیت آب و هوایی مساعد و عدم انجام سمپاشی اسفندماه، اکثر درختان زیتون شهرستان آلوده به آفت پسیل زیتون هستند لذا از باغداران عزیز تقاضا میشود ضمن آشنایی با این آفت، نسبت به مبارزه با آن در اسرع وقت اقدام نمایند.
وی با اشاره به مشخصات آفت افزود: این حشره به رنگ سبز و دارای ۵ سن پورهگی است، در سال یک نسل دارد که در صورت مساعد بودن شرایط، امکان پیدایش نسل تابستانه وجود دارد. حشره کامل در روی سرشاخهها، برگها و جوانهها و شکاف پوست درختان فعالیت دارد. فعالیت آن با ظهور پوره سن از اواخر فروردینماه شروع و تا اواخر تیرماه ادامه دارد و اوج فعالیت آن در اواسط اردیبهشتماه است که همزمان با دورهی گلدهی درختان زیتون میباشد. پورهها با تنیدن تارهای پنبهای و تغذیه از جوانهها باعث خشک شدن و ریزش گلها میشوند و از طرفی با ترشح عسلک باعث تجمع قارچ فوماژین و در نتیجه، اختلالات در تنفس و ریزش برگها و خشک شدن شاخهها میگردند. همچنین با مکیدن شیره گیاهی شاخههای جوان، باعث ریزش غنچههای زیتون پس از باز شدن گشته و تارهای سفید مومی بر روی شاخههای گل، مانع گردهافشانی و بارور شدن گلها میشوند. در نهایت این آفت علاوه بر ریزش میوه و کاهش باردهی درخت، باعث کاهش درصد روغن میوهی زیتون میشود.
مهندس نصیرایی روشهای کنترل آفت و کاهش خسارات آن را به شرح زیر برشمرد:
* هرس مناسب بخصوص هرس بهاره
* رعایت نکات بهداشتی باغ
* آبیاری منظم
* کنترل و مبارزه شیمیایی؛ شامل:
۱- استفاده از روغن امولسیون شونده به تنهایی با دز ۲% در نیمه اول اسفندماه و یا ۱% در اواخر اسفندماه
۲- مبارزه شیمیایی در بهار، به محض مشاهدهی تارهای سفید مترشحه از پورهها و پدیدار شدن پورهها (دهه اول اردیبهشتماه)؛ زمانی که جمعیت آفت بالا رفته و حالت طغیانی پیدا میکند و زمان قبل از گلدهی با سموم فسفره با دز ۱ تا ۲ در هزار.
ضمنا سمپاشی باید با فشار زیاد باشد تا پورههای زیر تارها از بین بروند.
بازگشت |